Ieder mens heeft tijd nodig om te ontspannen, om los te komen van stress en de dagelijkse gang van zaken en om even helemaal tot zichzelf te komen. In deze tijd, waarin iedereen eigenlijk altijd maar druk is zijn er echter steeds minder mensen die dat doen; die de rust opzoeken en dat momentje voor zichzelf creëren en die echt de tijd nemen om te ontspannen. Dat is zonde! Want juist het gebrek aan rust en ontspanning kan voor veel verschillende problemen zorgen..

Zo krijgen veel mensen last van stijve of pijnlijke spieren in hun schouders of nek en van mentale overprikkeling, waardoor ze het gevoel kunnen hebben dat alles ze teveel is. Voor iedereen die eigenlijk te weinig tijd neemt om te ontspannen, kan een ontspanningsmassage dé manier zijn om eens even helemaal tot rust te komen. De ontspanningsmassage is een van de meest bekende en geliefde massagevormen en bestaat inmiddels al duizenden jaren. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust brengen. Een ontspanningsmassage draagt bij aan een betere gezondheid van lichaam en geest en is echt een moment voor jezelf, waarop je zowel mentaal als fysiek volledig kunt ontspannen.

Door middel van strijkbewegingen, kneden, kloppen en schudden wordt je lichaam in complete staat van ontspanning gebracht. Tijdens de massage wordt ontspannende meditatie muziek gedraaid, waardoor de geest zich kan focussen op even helemaal niets. Anders dan bij bijvoorbeeld een diepe sportmassage, richt een ontspanningsmassage zich voornamelijk op de huid en de oppervlakkige spieren. Spanningen zullen op die manier wegvloeien en pijnlijke spieren zullen zich eindelijk ontspannen. Zowel je lijf als je hoofd zullen door middel van een ontspanningsmassage volledig tot rust komen, waardoor zo’n massage misschien wel het beste cadeautje is dat je jezelf kunt geven.

Herken je jezelf in dit verhaal en heb jij behoefte aan een momentje voor jezelf?!  Maak dan snel een afspraak!